Γιασεμί

Γιασεμί

xrhsh giasemiou
Γιασεμί Αιθέριο Έλαιο

Γιασεμί – Ιδιότητες και χρήσεις του αιθέριου ελαίου

Το έλαιο γασεμιού έχει άρωμα μεθυστικό, γλυκό, εξωτικό, λουλουδάτο. Χαλαρώνει βαθιά, καταπραΰνει τα νεύρα, βοηθάει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, ενισχύει την εμπιστοσύνη, την αισιοδοξία, την ευφορία και το πάθος. Αναζωογονεί και αποκαθιστά την ενέργεια. Επισπεύδει τη γέννηση του παιδιού, ενισχύοντας τις συστολές και ταυτοχρόνως ανακουφίζοντας τον πόνο της εγκύου. Είναι αποτελεσματικό στην κατάθλιψη μετά τον τοκετό και αυξάνει τη ροή του μητρικού γάλακτος. Το αιθέριο έλαιο του Γιασεμιού θεωρείται ιδιαίτερα αφροδισιακό.

Προτάσεις

Στην συσκευή καύσης ρίξτε 5 σταγόνες Γιασεμιού, 2 πορτοκαλιού και 2 Υλάνγκ- Υλάνγκ για μία ατμόσφαιρα έντονα αισθησιακή και περιπετειώδες. Επίσης  βοηθά με τα σεξουαλικά προβλήματα όπως ανικανότητα και πρόωρη εκσπερμάτωση. Έχει ευεργετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα, καταπραΰνει τον ενοχλητικό ξερό βήχα και ως αποχρεμπτικό βοηθά στη βραχνάδα και στη λαρυγγίτιδα.

Το έλαιο του Γιασεμιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κρέμα ή λοσιόν για το ξηρό, λιπαρό ή ευαίσθητο δέρμα, για να αυξήσει την ελαστικότητά του καθώς και να συμβάλει στη μείωση των ραγάδων και των ουλών. Το έλαιο του Γιασεμιού είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε αθλητές και σε ανθρώπους που ασχολούνται έντονα με την γυμναστική, καθώς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν αραιωμένο σε μια βάση αμυγδαλέλαιου για εντριβή σε περιπτώσεις μυïκής δυσκαμψίας, διαστρεμμάτων και άλλων μυïκών πόνων.

Συνδυάζεται περίφημα με περγαμόντο, τριαντάφυλλο, σανταλόξυλο και όλα τα έλαια των εσπεριδοειδών. Λόγω των ιδιοτήτων του, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά την κύηση.

Συνδυάζεται-Σχετίζεται

Κρύσταλλοι: Λάπις Λαζούλι, Οπαλίτης, Φεγγαρόπετρα, Χαλαζίας ροζ

Ζώδια: ταιριάζει σε όλα τα ζώδια

Τσάκρα: 4°, 6°

Αρχάγγελος: Γαβριήλ, Ουριήλ, Ναθαναήλ

Η χρήση των αιθέριων ελαίων ως θεραπεία είναι εναλλακτική και συμπληρωματική και δεν αντικαθιστά τη φαρμακολογική σας θεραπεία.

Κατηγορίες