Κόκκινο Χρώμα

Κόκκινο Χρώμα

Κόκκινο, το χρώμα της ενέργειας, του πάθους, της δύναμης και της δράσης
Κόκκινο – Ερμηνεία, ψυχολογία και χρήσεις του κόκκινου χρώματος

Κόκκινο, το χρώμα της ενέργειας, του πάθους, της δύναμης και της δράσης

Ερμηνεία, ψυχολογία και χρήσεις του κόκκινου χρώματος

Το κόκκινο χρώμα ενεργοποιεί τα συναισθήματα, ενθαρρύνει την δράση και ενισχύει τον ενθουσιασμό και τη θέληση για επιβίωση. Φυσικό, θερμό και θετικό χρώμα με ισχυρή αρρενωπή ενέργεια. Συχνά χρησιμοποιείται για να εκφράσει την αγάπη, αλλά σχετίζεται περισσότερο με τη σεξουαλικότητα και το πάθος. Διεγείρει τα βαθύτερα μας πάθη και επιθυμίες, την όρεξη και το πάθος για ζωή και απολαύσεις. Θεωρείται το χρώμα της κίνησης, της ενέργειας και της σωματικής δύναμης. Αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση και προωθεί την απελευθέρωση της αδρεναλίνης. Τονώνει την όρεξη, την επιθυμία για φαγητό και συχνά χρησιμοποιείται σε εστιατόρια για αυτό τον σκοπό.

Η θετική του επίδραση συνδέεται με την ενεργοποίηση και τη δημιουργία μέσω της αγάπης και της σεξουαλικής ενέργειας. Ενισχύει τις ηγετικές ικανότητες, την αποφασιστικότητα, την αυτοπεποίθηση, την αυθεντικότητα, τον αυθορμητισμό, το θάρρος, τη δύναμη, τη βούληση. Προωθεί τις φιλοδοξίες , τις πρωτοποριακές ιδέες, την ανάγκη για δράση και κίνηση. Η αρνητική του επίδραση από υπερβολική έκθεση στο κόκκινο χρώμα συνδέεται με την καταστροφή μέσω του θυμού και της επιθετικότητας. Εκδηλώνει κούραση, φόβο, ανυπομονησία, υπερβολή, χειραγώγηση, δυσαρέσκεια και βία.

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το κόκκινο χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Ιδιότητες ατόμου με αγαπημένο χρώμα το κόκκινο: Αισιόδοξο, θαρραλέο, εξωστρεφή, φιλόδοξο, κοινωνικό, ανταγωνιστικό, παρορμητικό, αποφασιστικό και ανυπόμονο. Αγαπημένη ατάκα: τα θέλω όλα και τα θέλω τώρα!

Τα άτομα που αγαπούν και επιλέγουν το κόκκινο χρώμα έχουν έντονα ένστικτα επιβίωσης. Επιθυμούν να είναι το κέντρο της προσοχής, να είναι πάντα πρώτοι, να έχουν τον έλεγχο και το σεξ είναι απαραίτητο για αυτούς. Τους χαρακτηρίζει το πάθος και ο ενθουσιασμός για τη ζωή. Η βιασύνη τους και η ανυπομονησία δεν τους επιτρέπει να αναβάλουν για αύριο οτιδήποτε μπορούν να κάνουν στο σήμερα. Θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους με όλες τους τις αισθήσεις και ακολουθούν με υπέρμετρη αυτοπεποίθηση τα όνειρα και τους στόχους τους. Είναι αρκετά γειωμένοι, πρακτικοί και ικανοί να ολοκληρώσουν κάθε τους δράση την κατάλληλη στιγμή και καθώς βαριούνται πολύ εύκολα τη ρουτίνα και τη στασιμότητα, προχωρούν αμέσως στην επόμενη τους δράση. Η έντονη ενεργητικότητα τους και η παρορμητικότητα τους εκδηλώνεται πολλές φορές με επιθετικότητα. Χάνουν εύκολα την ψυχραιμία του και θυμώνουν, αλλά επίσης πολύ εύκολα ηρεμούν και ξεχνούν το συμβάν. Τους αρέσει η σωματική άσκηση, το τραγούδι και η χειρωνακτική εργασία. Είναι ιδιαίτερα ικανοί στο να συγκεντρώνουν χρήματα είτε για τους άλλους μέσω των φιλανθρωπιών είτε για την προσωπική τους ευμάρεια.

Χαρακτηριστικά ατόμου που το κόκκινο χρώμα δεν του αρέσει: φόβος, έλλειψη αυτοπεποίθησης, έντονο στρες.

Τα άτομα που αποστρέφονται το κόκκινο χρώμα μπορεί να έχουν υποστεί απόρριψη με αποτέλεσμα να μην πιστεύουν στις δυνατότητες τους και να φοβούνται να ζήσουν τη ζωή τους με πάθος και ενθουσιασμό. Άτομα με έντονο άγχος και πίεση αποφεύγουν συνήθως το κόκκινο χρώμα εξαιτίας της δυνατής του ενέργειας καθώς έχουν ανάγκη ηρεμίας και χαλάρωσης. Συνήθως είναι άτομα που δεν μπορούν να διαχειριστούν τον θυμό τους και προτιμούν να τον θάψουν μέσα τους παρά να τον αντιμετωπίσουν. Κάποιες καταγραφές στην παιδική τους ηλικία μπορεί να τους έχουν δημιουργήσει φόβο και ενοχές για την ευημερία και τις απολαύσεις.

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το κόκκινο χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Το κόκκινο στον χώρο σας

Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που προκαλεί τόσο θετικά όσο και αρνητικά, για τον λόγο αυτόν, όπως στον προσωπικό έτσι και στον επαγγελματικό χώρο καλό είναι να χρησιμοποιηθεί με μέτρο και για καλύτερα αποτελέσματα σε διάφορες αποχρώσεις του.

Στη Νότια μεριά του σπιτιού σας ή του δωματίου σας, την κατεύθυνση δηλαδή της φήμης, της προσωπικής αναγνώρισης και της επαγγελματικής επιτυχίας, μπορείτε να τοποθετείστε κόκκινα διακοσμητικά, κεριά, λουλούδια και κρυστάλλους. Αν επιθυμείτε να βάψετε κάποιον τοίχο είναι προτιμότερο να τον βάψετε σε μία από τις αποχρώσεις του κόκκινου αντί για το καθαρό κόκκινο. Οι αποχρώσεις του κόκκινου που μπορείτε να επιλέξετε είναι το μπορντό, το κόκκινο Βουργουνδίας, το βυσσινί και το πορφυρό(άλικο). Το μπορντό, ως σκούρο καφέ-κόκκινο χρώμα, δηλώνει έλεγχο και μελετημένη δράση. Το κόκκινο Βουργουνδίας, ως κόκκινο-μοβ, χρησιμοποιείται για να δηλώσει φιλοδοξία, ισχύ και πλούτο. Το βυσσινί, έχοντας το μπλε ως δεύτερο χρώμα, εκπέμπει αποφασιστικότητα και αισθησιασμό. Το πορφυρό κόκκινο λόγω του πορτοκαλί χρωματισμού, δηλώνει ενθουσιασμό, λάμψη, απόλαυση, διασκέδαση και πλούτο.

Στην επιχείρηση σας, εκτός από το να ενεργοποιήσετε τη Νότια κατεύθυνση, χρησιμοποιήστε το κόκκινο χρώμα για να προωθήσετε τις προσφορές σας και να προβάλετε προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν σχέση με τις τροφές (όρεξη), το πάθος, την ενέργεια και την ταχύτητα. Καθώς το κόκκινο παρακινεί και ενθαρρύνει την δράση χρησιμοποιείστε το για άμεσες αγορές σε ταμπελάκια με “αγοράστε τώρα” ή σε κουμπί στον ιστότοπο σας.

Διαλογισμός & Ενεργοποίηση

-Για ενεργοποίηση και εξισορρόπηση του 1ου τσάκρα. Η τοποθέτηση στο 1° τσάκρα ως πέτρα σε συνεδρία θεραπείας μπορεί να ξεμπλοκάρει και να φέρει ισορροπία στο συγκεκριμένο τσάκρα. Κατάλληλοι οι κόκκινοι κρύσταλλοι για ενισχύσουν τη θεραπεία και την αποκατάσταση. Εξαιρετική επιλογή για όσους η ζωή τους είναι γεμάτη πίεση και άγχος και χρειάζονται τόλμη και θάρρος για να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές και να επαναφέρουν την ασφάλεια, την αρμονία και την εσωτερική γαλήνη στη ζωή τους.

-Για επίκληση στον Αρχάγγελο Κασσιήλ, ειδικά για μακροζωία, γείωση και ενίσχυση της εσωτερικής δύναμης.

-Οι κόκκινοι κρύσταλλοι είναι ιδανικοί να χρησιμοποιηθούν σε διαλογισμούς και οραματισμούς σχετικούς με την ενίσχυση της προστασίας, της υγείας, της ασφάλειας, της ευημερίας, της δύναμης και της επαγγελματικής επιτυχίας.

Μπορείτε να χρησιμοποιείστε όποιον κόκκινο κρύσταλλο επιθυμείτε και αγαπάτε για διαλογισμό, εναλλακτική θεραπεία και οραματισμό, γνωρίζοντας όμως ότι οι κρύσταλλοι του ίδιου χρώματος μπορεί να φέρουν γενικά ίδιες ιδιότητες, ο κάθε όμως κρύσταλλος περικλείει τις δικές τους μοναδικές ενέργειες και ιδιότητες.

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το κόκκινο χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Tips

Παγκοσμίως το κόκκινο χρώμα χρησιμοποιείται για να προειδοποιήσει για κίνδυνο, ο συμβολισμός του όμως διαφέρει ανά πολιτισμούς και κουλτούρα. Καλή τύχη, καθαρότητα, αγάπη, ροή και ευημερία συνδέονται με το κόκκινο χρώμα. Αντικείμενα σε κόκκινο χρώμα έχουν χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιούνται και στις μέρες μας με γνώμονα τις πεποιθήσεις που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τις ενέργειες που έλκουν.

Πορτοφόλι: ένα κόκκινο πορτοφόλι πιστεύεται ότι προσελκύει χρήματα και αφθονία.

Υποδήματα-κάλτσες: τα υποδήματα και οι κόκκινες κάλτσες επιλέγονται σε περιόδους που το άτομο έχει ανάγκη από γείωση.

Εσώρουχα: τα κόκκινα εσώρουχα εκτός από τη σεξουαλικότητα που συμβολίζουν σε πολλές παραδόσεις επιλέγονται και για την πρωτοχρονιά ως μέσο για ενίσχυση της καλής τύχης, του γάμου και ενός ευοίωνου νέου έτους.

Ρούχα: η κόκκινη ενδυμασία θεωρείται η καλύτερη και επικρατέστερη επιλογή σε κοσμικά γεγονότα μιας και θα μαγνητίσει όλα τα βλέμματα και θα προκαλέσει την προσοχή όλων.

Κοσμήματα: οι κόκκινοι κρύσταλλοι φοριούνται για να δηλώσουν ισχύ, εξουσία και πάθος. Προσελκύουν και ενισχύουν την προστασία, την αγάπη, τη γείωση, την τόλμη, την ευημερία, τη ζωτικότητα, τον πλούτο και τη δημιουργικότητα(ο κάθε κρύσταλλος, φυσικά, φέρει και άλλες ιδιότητες και ενέργειες).

Συνδέονται-Σχετίζονται

Κρύσταλλοι: Αβεντουρίνη κόκκινη, Αχάτης κόκκινος, Γρανάτης, Ίασπις κόκκινος, Κοράλλι, Ρουμπίνι

Ζώδιο: Κριός, Ταύρος, Καρκίνος, Σκορπιός.

Τσάκρα: 1°

Μήνας: Νοέμβριος

Στοιχείο: Φωτιά

Κατεύθυνση Feng Shui: Νότια

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το κόκκινο χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Τα χρώματα φέρουν κάποιες ιδιότητες, ερμηνείες και ψυχολογικές επιδράσεις, και για τον λόγο αυτόν χρησιμοποιούνται αναλόγως από τους πολιτισμούς και τις οικονομικές αγορές. Το κάθε άτομο μπορεί να ταυτιστεί με όλα, με κάποια ή ακόμη και με τίποτα καθώς ο καθένας είναι μοναδικός και με ελεύθερη βούληση.

Κατηγορίες