Λευκό Χρώμα

Λευκό Χρώμα

lefko ermhneia
Λευκό, το χρώμα της αγνότητας

Λευκό, το χρώμα της πληρότητας, της διαύγειας και της φώτισης.

Το λευκό χρώμα συμβολίζει την αθωότητα, την αγνότητα, την ολότητα και την καθαρότητα. Ενθαρρύνει την αυτάρκεια και την ολοκλήρωση. Είναι το χρώμα που επιτρέπει στο μυαλό να αδειάσει από τις περιττές σκέψεις, να εμπνευστεί νέες ιδέες και να δημιουργήσει. Το λευκό συνδέεται με την πληρότητα, την αυτονομία και την ανεξαρτησία. Είναι η αρχή όλων, προδιαθέτει να διαγράφουν παλιές πεποιθήσεις και να εκδηλωθούν νέα ξεκινήματα. Χρώμα που γεννάται από την ισορροπία των βασικών χρωμάτων, αντανακλά την ισότητα, την ενότητα, την οργάνωση και την αποτελεσματικότητα. Ενεργειακά προάγει την πνευματικότητα, την ανάπτυξη και την κάθαρση, ευθυγραμμίζοντας ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα. Χρώμα που ενθαρρύνει την ειρήνη, τη γαλήνη και την ελπίδα. Επιλέγεται σε περιόδους αλλαγών και νέων ξεκινημάτων καθώς αποπνέει προστασία και ελπίδα για μία νέα αρχή. Καθώς τα παιδιά έχουν την τάση να επιλέγουν πιο έντονα χρώματα, συνήθως παρατηρείται να προτιμάται από την ηλικία της νεότητας και μετά.

θετική του επίδραση συνδέεται με την ισότητα, την καθαριότητα, την τάξη, τη δικαιοσύνη, την ανεξαρτησία, τη δημιουργικότητα, την αμεροληψία, την απλότητα και την ουδετερότητα.

αρνητική του επίδραση από υπερβολική έκθεση στο λευκό χρώμα συνδέεται με την απομόνωση, την απομάκρυνση, την σχολαστικότητα, την αποστείρωση, τη στειρότητα, την αδιαφορία και την ανία.

Λευκό και Παραδόσεις

Σε αρκετούς δυτικούς πολιτισμούς το λευκό συνδέεται με τα νυφικά καθώς αντιπροσωπεύει την αγνότητα. Σε ανατολικούς πολιτισμούς το λευκό συνδέεται με το πένθος καθώς ο θάνατος για αυτούς τους πολιτισμούς είναι το ξεκίνημα μια άλλης ζωής. Σε όλες τις παραδόσεις αντιπροσωπεύει το νέο ξεκίνημα και για τον λόγο αυτόν το συνδέεουν με σημαντικά γεγονότα που σηματοδοτούν μια νέα αρχή.

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το λευκό χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Χαρακτηριστικά ατόμου με αγαπημένο χρώμα το λευκό

Τα άτομα που αγαπούν το λευκό διακρίνονται για την αισιοδοξία τους, τη διακριτικότητα και τον αυτοέλεγχό τους. Εμφανισιακά είναι κομψοί και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην τάξη και στην αρμονία, τόσο στην προσωπική τους εμφάνιση όσο και στους χώρους τους. Τους διακρίνει η ισορροπία, η πρακτικότητα και η θετική τους στάση. Η ανάγκη τους για τελειότητα και ανεξαρτησία τους ωθεί αρκετές φορές να είναι επικριτικοί με τον εαυτό τους και τους άλλους με αποτέλεσμα να περνάνε περιόδους μοναχικότητας. Προσπαθούν όμως να είναι δίκαιοι και σταθεροί στις πεποιθήσεις τους. Τόσο οι ίδιοι όσο και το περιβάλλον στο οποίο ζούνε πρέπει να είναι καθαρό, τακτοποιημένο και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Παρορμητικοί με έντονη την ανάγκη να διατηρούν την παιδική αθωότητα μέσα τους. Η υπερβολή τους όμως στην οργάνωση και στην τάξη πολλές φορές τους αποδυναμώνει. Χάνουν την αυτοπεποίθηση τους, τη θετική τους διάθεση και γίνονται άκαμπτοι. Για να βρουν την ισορρπία τους χρειάζεται να μάθουν να επικοινωνούν στους άλλους τις ανάγκες και τα θέλω τους.

Ιδιότητες ατόμου που το λευκό χρώμα δεν του αρέσει

Οι άνθρωποι που αποφεύγουν το λευκό χρώμα στη ζωή τους συνήθως είναι αρκετά παρορμητικοί και αυθόρμητοι. Η ζωή τους χωρίς χρώμα φαντάζει βαρετή και απλή. Απολαμβάνουν τις στιγμές τους στο έπακρο, έχουν αρκετά ενδιαφέρονται και η τάξη και η καθαριότητα δεν είναι από τις προτεραιότητες τους.

Το λευκό στον χώρο σας

Το λευκό είναι ένα χρώμα που προκαλεί, όπως κάθε χρώμα, θετικά και αρνητικά συναισθήματα και συμπεριφορές. Για τον λόγο αυτόν, τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό χώρο καλό είναι να χρησιμοποιηθεί με μέτρο.

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το λευκό χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Σπίτι

Στην Δυτική μεριά του σπιτιού σας ή του δωματίου σας, την κατεύθυνση δηλαδή της τυχής και της ευημερίας των παιδιών, μπορείτε να τοποθετήστε λευκούς κρυστάλλους, μεταλλικά αντικείμενα, καθρέπτες και φυλαχτά σε λευκές αποχρώσεις. Στην συγκεκριμένη κατεύθυνση μπορούν να τοποθετηθούν και αντικείμενα σε μαύρη, ασημί κια χρυσαφί απόχρωση. Στην Βορειοδυτική μεριά του σπιτιού σας ή του δωματίου σας, την κατεύθυνση δηλαδή της Ανώτερης καθοδήγησης και της προστασίας, μπορείτε να τοποθετήστε λευκούς κρυστάλλους, μεταλλικά αντικείμενα, καθρέπτες και φυλαχτά σε λευκές αποχρώσεις. Στην συγκεκριμένη κατεύθυνση μπορούν να τοποθετηθούν και αντικείμενα σε μαύρη, ασημί κια χρυσαφί απόχρωση.

Επιχείρηση

Το λευκό χρώμα χρησιμοποιείται ευρέως στον κλάδο της ιατρικής, καθώς συνδέεται με την καθαριότητα, την ηρεμία και την αποτελεσματικότητα. Η αποκλειστική ή υπερβολική χρήση του λευκού όμως μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Μπορεί να δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα ψυχρότητας και απομόνωσης. Το λευκό είναι η πρώτη επιλογή να χρησιμοποιηθεί ως φόντο μιας και επιτρέπει στα άλλα χρώματα να είναι ιδιαίτερα εμφανή.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας μπορούν να συνδυάσουν το λευκό με κάποια απαλή απόχρωση του πράσινου ή του ροζ. Η προσθήκη αυτών των δύο χρωμάτων θα δημιουργήσει μία χαλαρή ατμόσφαιρα που θα ενθαρρύνουν τη θεραπεία και την επούλωση. Επιχειρήσεις που προωθούν είδη κουζίνας και μπάνιου επιλέγουν ως βασικό χρώμα το λευκό. Γενικά είναι ένα χρώμα που επιλέγεται ευρέως αλλά αποφεύγεται να χρησιμοποιείται μόνο του.

Διαλογισμός & Ενεργοποίηση

-Για ενεργοποίηση και εξισορρόπηση του 2ου, 4ου & 7ου τσάκρα. Η τοποθέτηση στο 2°, στο 4° και στο 7° τσάκρα είτε ως κόσμημα είτε ως πέτρα σε συνεδρία θεραπείας μπορεί να ξεμπλοκάρει και να φέρει ισορροπία στο συγκεκριμένο τσάκρα. Οι λευκοί κρύσταλλοι θεωρούνται κατάλληλοι στο να βοηθήσουν σε θεραπείες και επούλωση του αναπαραγωγικού συστήματος. Συνδράμουν στο άνοιγμα του τσάκρα της καρδιάς και στην επούλωση των συναισθηματικών πληγών. Μπορούν να ευθυγραμμίσουν το έβδομο τσάκρα ώστε να διευκολυνθεί η ανώτερη σύνδεση και να καταννοηθούν τα μηνύματα.

-Για επίκληση στον Αρχάγγελο Γαβριήλ, ειδικά για θεραπεία σώματος, πνεύματος και ψυχής. Για έμπνευση νέων ιδεών, θεραπειών και γνώσεων. Ο διαλογισμός στον Αρχάγγελο Γαβριήλ με έναν λευκό κρύσταλλο μπορεί παρακινήσει στην απαλλαγή από φόβους, αμφιβολίες και ενοχές.

-Οι λευκοί κρύσταλλοι είναι ιδανική επιλογή για ενίσχυση και έλξη της αγάπης και της προστασίας, της αισιοδοξίας και της δημιουργικότητας, της ευτυχίας και της αναγέννησης. Κατάλληλοι για ενίσχυση της ενόρασης και της πνευματικότητας, της θεραπείας και της επούλωσης.

Μπορείτε να χρησιμοποιείστε όποιον λευκό κρύσταλλο επιθυμείτε και αγαπάτε για διαλογισμό, εναλλακτική θεραπεία και οραματισμό, γνωρίζοντας όμως ότι οι κρύσταλλοι του ίδιου χρώματος μπορεί να φέρουν γενικά ίδιες ιδιότητες, ο κάθε όμως κρύσταλλος περικλείει τις δικές τους μοναδικές ενέργειες και ιδιότητες.


Συνδέονται-Σχετίζονται

Κρύσταλλοι: Αχάτης λευκός, Νεφρίτης λευκός, Σελενίτη, Χαλαζίας λευκός, Χαουλίτης λευκός

Ζώδιο: Κριός, Καρκίνος, Σκορπιός

Τσάκρα: 2°, 4° και 7°

Αρχάγγελος: Γαβριήλ

Κατεύθυνση Φενγκ Σούι: Δυτική, Βορειοδυτική

Ημέρα: Δευτέρα

Πλανήτης : Σελήνη

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το λευκό χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Τα χρώματα φέρουν κάποιες ιδιότητες, ερμηνείες και ψυχολογικές επιδράσεις, και για τον λόγο αυτόν χρησιμοποιούνται αναλόγως από τους πολιτισμούς και τις οικονομικές αγορές. Το κάθε άτομο μπορεί να ταυτιστεί με όλα, με κάποια ή ακόμη και με τίποτα καθώς ο καθένας είναι μοναδικός και με ελεύθερη βούληση.

Κατηγορίες