Μαύρο Χρώμα

Μαύρο Χρώμα

ermhneia mayro
Μαύρο, το χρώμα του μυστηρίου

Μαύρο, το χρώμα του μυστηρίου, της εξουσίας και της προστασίας

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το μαύρο χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Το μαύρο συνδέεται με τη δύναμη, την πειθαρχία, την ανεξαρτησία και την ισχυρή βούληση. Καθώς είναι το αποτέλεσμα της απουσίας φωτός, το μαύρο σχετίζεται με το άγνωστο, τα μυστικά και το μυστήριο. Ενεργειακά ενισχύει την προστασία και απορροφά τις αρνητικές δονήσεις και ενέργειες. Παρέχει ασπίδα προστασίας και θεωρείται ότι μπορεί να κρύψει τα συναισθήματα και τις ανασφάλειες από τους άλλους. Χρώμα συμβατικό και συντηρητικό, συνδέεται με το τέλος, το τέλος όμως που προμηνύει μία νέα αρχή.

Είναι το χρώμα που λατρεύουν οι έφηβοι καθώς σηματοδοτεί το τέλος της παιδικής τους αθωότητας και τη μετάβαση στην ενήλικη τους ζωή. Καθώς προσπαθούν να ανακαλύψουν την ταυτότητα τους, το μαύρο τους προσφέρει μία ασπίδα προστασίας των συναισθημάτων τους και των διαθέσεων τους.

Το μαύρο ενδυματολογικά προβάλει κομψότητα, επισημότητα και δυναμισμό. Είναι το χρώμα που επιλέγεται για να καλύψει και να κρύψει, εκτός από τα συναισθήματα και το σωματότυπο. Είναι η πρώτη επιλογή χρώματος στα εσώρουχα, καθώς το μαύρο σχετίζεται με το μυστήριο, το σεξ και την ερωτική αποπλάνηση.

Δεν είναι τυχαίο που σε περιόδους θλίψης επιλέγεται το μαύρο χρώμα καθώς συνδράμει στη διατήρηση της απόστασης από τους άλλους, επιτρέποντας την ψυχική και σωματική επούλωση. χωρίς παρεμβολές από άλλους.

Η θετική του επίδραση συνδέεται με την αποφασιστικότητα, το άγνωστο, το μυστήριο, τη σαγήνη, την προστασία, τη μυστικοπάθεια, τη δύναμη, την εξουσία, τον έλεγχο, την άνεση, τον φόβο, το τέλος και την αρχή.

Η αρνητική του επίδραση από υπερβολική έκθεση στο μαύρο χρώμα μπορεί να δημιουργήσει φόβο για το μέλλον. Συνδέεται με την απαισιοδοξία, την απογοήτευση, την καταπίεση, την αποστασιοποίηση, τον συντηρητισμό, την θλίψη, την αρνητικότητα, την υποταγή, τον έλεγχο των άλλων και τον εκφοβισμό.

Ιδιότητες ατόμου με αγαπημένο χρώμα το μαύρο

Δυναμικό, αποφασιστικό, ισχυρό, φιλόδοξο, ανεξάρτητο, σοβαρό, αυταρχικό, εκλεπτυσμένο, μεθοδικό και μυστηριώδη.

Τα άτομα που αγαπούν το μαύρο χρώμα αποζητούν την εξουσία, το κύρος και το γόητρο. Εκπέμπουν αυταρχισμό και αποφασιστικότητα. Συνήθως δημιουργούν ένα αόρατο τοίχος γύρω τους είτε γιατί επιδιώκουν την προστασία από την αρνητικότητα είτε γιατί επιθυμούν να κρύψουν τα συναισθήματα και τις ανασφάλειες τους. Η δύναμη, η ανεξαρτησία και ο έλεγχος χαρακτηρίζουν τα άτομα που προτιμούν το μαύρο χρώμα. Αν και μεθοδικοί στην εργασία τους, ολοκληρώνουν κάθε τι που αναλαμβάνουν, είναι ικανοί να δημιουργήσουν ίντριγκες μέσα στον εργασιακό τους χώρο.

Οι περισσότεροι έφηβοι λατρεύουν το μαύρο καθώς είναι στην ηλικία που επαναστατούν. Είναι η περίοδος που δυσκολεύονται να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα τους και τους φόβους τους και αναζητούν την ταυτότητα τους.

Ιδιότητες ατόμου που το μαύρο χρώμα δεν του αρέσει

Τα άτομα που το μαύρο είναι από τα χρώματα που αποφεύγουν μπορεί να το έχουν συνδέσει με το σκοτάδι, τον φόβο και τον εκφοβισμό από την παιδική τους ηλικία. Άτομα εξωστρεφή, αισιόδοξα και πρακτικά. Συνήθως αποφεύγουν τις πολλές ευθύνες, τις θέσεις εξουσίας και τον έλεγχο.

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το μαύρο χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Το μαύρο στον χώρο σας

Το μαύρο είναι ένα χρώμα που προκαλεί, όπως κάθε χρώμα, θετικά και αρνητικά συναισθήματα και συμπεριφορές. Για τον λόγο αυτόν, τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό χώρο καλό είναι να χρησιμοποιηθεί με μέτρο.

Στη Βόρεια μεριά του σπιτιού σας ή του δωματίου σας, την κατεύθυνση δηλαδή της καριέρας, της προσωπικής αναγνώρισης και της επαγγελματικής επιτυχίας, μπορείτε να τοποθετείστε μαύρα διακοσμητικά, μικρά ενυδρεία, κεριά σε μπολ με νερό, σύμβολα σχετικά με τη ροή του νερού και επιλεκτικά κάποιους κρυστάλλους.

Στην επιχείρηση σας είναι σημαντικό να ενεργοποιήσετε την Βόρεια κατεύθυνση μιας και ταυτίζεται με την καριέρα και την επαγγελματική ευημερία.

Προιόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται σε εφήβους και νέους τείνουν να χρησιμοποιούν το μαύρο χρώμα προβάλλοντας τα ως καινοτόμα, πολύπλοκα, επαναστατικά και προσιτά για λίγους. Η μουσική βιομηχανία επιλέγει το μαύρο στα προϊόντα που απευθύνονται σε νέους, χαρακτηρίζοντας τα μοντέρνα και επαναστατικά.

Οι συσκευασίες μαύρου χρώματος επιλέγονται σε ακριβά είδη ή σε είδη που θέλουν να δώσουν μια κομψό, πολυτελής και αριστοκρατικό ύφος.

Στις επαγγελματικές κάρτες ως φόντο το μαύρο σε συνδυασμό με έντονα χρώματα ή το χρυσαφί προσδίδουν μία εκλεπτυσμένη και σοβαρή εντύπωση.

Γενικά το μαύρο χρειάζεται να επιλέγεται συνετά καθώς η υπερβολική του χρήση μπορεί να δημιουργήσει μια εχθρική και απρόσιτη ατμόσφαιρα.

Διαλογισμός & Ενεργοποίηση

-Για ενεργοποίηση και εξισορρόπηση του 1ου τσάκρα. Η τοποθέτηση στο 1° τσάκρα ως πέτρα σε συνεδρία θεραπείας μπορεί να ξεμπλοκάρει και να φέρει ισορροπία στο συγκεκριμένο τσάκρα.

-Για επίκληση στον Αρχάγγελο Κασσιήλ για εσωτερική δύναμη, ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της πειθαρχίας. Η προσευχή στον Αρχάγγελο Κασσιήλ μπορεί να βοηθήσει σε περιόδους γεμάτες πίεση και άγχος και ενθαρρύνει για τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να επανέλθει η αρμονία και η εσωτερική γαλήνη στη ζωή μας.

-Οι μαύροι κρύσταλλοι είναι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαλογισμούς και οραματισμούς σχετικούς με τη γείωση, τη προστασία, τη μακροζωία και τον πλούτο. Οι ισχυρές δονήσεις των μαύρων κρυστάλλων συμβάλλουν στην έλξη και ενίσχυση της ευημερίας και της επαγγελματικής επιτυχίας. Ιδανική επιλογή για κατανόηση και για αποκοπές από εσφαλμένες καταγεγραμμένες πεποιθήσεις, από προγονικά κατάλοιπα, από παιδικούς φόβους και ανασφάλειες.

Μπορείτε να χρησιμοποιείστε όποιον μαύρο κρύσταλλο επιθυμείτε και αγαπάτε για διαλογισμό, εναλλακτική θεραπεία και οραματισμό, γνωρίζοντας όμως ότι οι κρύσταλλοι του ίδιου χρώματος μπορεί να φέρουν γενικά ίδιες ιδιότητες, ο κάθε όμως κρύσταλλος περικλείει τις δικές τους μοναδικές ενέργειες και ιδιότητες.

Συνδέονται-Σχετίζονται

Κρύσταλλοι: Αχάτης μαύρος, Γαγάτης(μαύρο Κεχριμπάρι), Λάβα, Όνυχας μαύρος, Πέρλα μαύρη, Τεκτίτης, Τουρμαλίνη.

Ζώδιο: Λέων, Σκορπιός, Αιγόκερως, Υδροχόος, Ιχθύες.

Τσάκρα: 1°

Αρχάγγελος: Κασσιήλ

Κατεύθυνση Feng Shui: Βόρεια

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το μαύρο χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Τα χρώματα φέρουν κάποιες ιδιότητες, ερμηνείες και ψυχολογικές επιδράσεις, και για τον λόγο αυτόν χρησιμοποιούνται αναλόγως από τους πολιτισμούς και τις οικονομικές αγορές.

Το κάθε άτομο μπορεί να ταυτιστεί με όλα, με κάποια ή ακόμη και με τίποτα καθώς ο καθένας είναι μοναδικός και με ελεύθερη βούληση.

Κατηγορίες