Μπλε Χρώμα

Μπλε Χρώμα

Μπλε, το χρώμα της εμπιστοσύνης, της ειλικρίνειας και της επικοινωνίας.
Μπλε Χρώμα

Μπλε, το χρώμα της εμπιστοσύνης, της ειλικρίνειας και της επικοινωνίας.

Το μπλε χρώμα συνδέεται με την αξιοπιστία και την υπευθυνότητα. Χρώμα που προάγει και προκαλεί την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη, την ελευθερία και την τάξη. Δημιουργώντας αίσθηση ηρεμίας και ειρήνης, μειώνει το στρες και το άγχος και προάγει τη σωματική και ψυχική χαλάρωση. Ως χρώμα της επικοινωνίας ενισχύει την λεκτική έκφραση της αλήθειας, τον δημόσιο λόγο και την ικανότητα της αυτό-έκφρασης των επιθυμιών και αναγκών του ατόμου. Το μπλε αρέσει στους περισσότερους και αυτό γιατί εκπέμπει ασφάλεια, συντηρητισμό, επιμονή και αποφασιστικότητα. Χρώμα της διανόησης και της σοφίας. Συνδέεται με την αφοσίωση και την πίστη στις αξίες και στις σχέσεις και σχετίζεται με την θρησκευτική αναζήτηση και μελέτη. Χρώμα ψυχρό που δημιουργεί την αίσθηση ενός δροσερού και καθαρού χώρου.

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το μπλε χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Θετική Επίδραση

Το μπλε συνδέεται με την αφοσίωση, την φροντίδα, την εμπιστοσύνη, τη φιλία και τη διακριτικότητα στις ανθρώπινες σχέσεις. Συνδέεται με την αξιοπιστία, την αποφασιστικότητα, την επιμονή, την τάξη, την ανάλυση και τον έλεγχο στις επαγγελματικές σχέσεις. Σχετίζεται με την πίστη, την σκέψη και τον ιδεαλισμό σε αξίες και πιστεύω. Και σε προσωπικό επίπεδο με την εσωτερική γαλήνη.

Αρνητική Επίδραση

Η υπερβολική έκθεση στο μπλε χρώμα συνδέεται με τη δυσκολία για αλλαγή. Δημιουργεί δονήσεις παθητικότητας, συντηρητισμού, αδυναμίας, απομόνωσης, ψυχρότητας και αδιαφορίας. Υποδεικνύει χειραγώγηση και παραπλάνηση. Το μπλε χρώμα προσδιορίζει το παρόν και το μέλλον ως αποτέλεσμα εμπειριών και επιλογών του παρελθόντος και θεωρείται χρώμα της νοσταλγίας. Όταν η έκθεση στο συγκεκριμένο χρώμα είναι υπερβολική και σε συνδυασμό με μη ισορροπημένο πέμπτο τσάκρα τότε το άτομο μπορεί να εκδηλώσει συναισθηματική αστάθεια και θλίψη.

Ιδιότητες ατόμου με αγαπημένο χρώμα το μπλε

Ακέραιο, αξιόπιστο, υπεύθυνο, διακριτικό, επίμονο, συντηρητικό, προβλέψιμο, προληπτικό, άκαμπτο, έμπιστο, ειρηνοποιό.

Τα άτομα που αγαπούν το μπλε χρώμα αναζητούν την εσωτερική ειρήνη και την αλήθεια. Είναι άτομα πνευματώδη και αφοσιωμένα στα ιδανικά και τις πεποιθήσεις τους. Άτομα έμπιστα, προσιτά και κοινωνικά, που επιλέγουν όμως πολύ προσεκτικά τον στενό φιλικό τους κύκλο. Δημιουργούν σχέσεις που στηρίζονται στην ειλικρίνεια, την τιμιότητα, την φροντίδα και την αφοσίωση. Είναι πιστοί σύντροφοι αλλά έχουν και την τάση της προσκόλλησης, της αλληλοεξάρτησης και του χειρισμού. Καθώς ο αυθορμητισμός δεν είναι το προτέρημα τους, δρουν πεισματικά πάντα με τον δικό τους ρυθμό. Έχουν ιδιαίτερη αγάπη και προτίμηση σε άτομα και αντικείμενα του παρελθόντος και αρκετές φορές μπαίνουν σε διαδικασίες σύγκρισης με ότι νέο υπάρχει στη ζωή τους. Ο αυτοέλεγχος είναι τόσο σημαντικός και απαραίτητος στη ζωή τους. Τείνουν να ανησυχούν για το παραμικρό, να κάνουν αυστηρή αυτοκριτική σε κάθε τι αρνητικό και να προτιμούν το παρασκήνιο από το εκθέσουν την ευάλωτη πλευρά τους.

Αγαπούν την αρμονία και την τάξη στον προσωπικό τους χώρο, στον χώρο εργασίας και κυρίως στην προσωπική τους ζωή. Ώρες σιωπής και περισυλλογής, η προσευχή και ο διαλογισμός είναι συνειδητή επιλογή τους. Αναζητούν την γνώση για να αποκτήσουν σοφία, καθώς και τους τρόπους που θα τους φέρουν πιο κοντά στο μονοπάτι της αυτογνωσίας. Η αυτό-αγάπη μπορεί να θεωρηθεί ο σημαντικότερος τους στόχος μιας και ασχολούνται περισσότερο στο να φροντίζουν τις ανάγκες των άλλων.

Ιδιότητες ατόμου που το μπλε χρώμα δεν του αρέσει

Αδύναμο, καταστροφικό, αδιάφορο, ψυχρό, ασταθή, άπιστο, χειριστικό.

Τα άτομα που το μπλε είναι από τα χρώματα που αποφεύγουν μπορεί να ζουν μία περίοδο κατάθλιψης και έντονου στρες. Αναζητούν στόχους για να αγαπήσουν ξανά τον εαυτό τους και τη ζωή. Τους λείπει ο ενθουσιασμός, η χαρά και η αδρεναλίνη. Η υπευθυνότητα και τα όρια τους έχουν κουράσει και νιώθουν την ανάγκη να ζήσουν έξω από περιορισμούς και κανόνες. Τείνουν να είναι κυνικοί, ασταθείς και ψυχροί στις σχέσεις τους. Επιζητούν να ζήσουν με απόλυτη ελευθερία και νιώθουν καταπίεση σε όποια δέσμευση και ρουτίνα. Μιας και το μπλε είναι ένα χρώμα που είναι ευρέως αποδεκτό ακόμη και αν δεν είναι από τα αγαπημένα, τα άτομα που αποστρέφονται το μπλε ίσως να διανύουν μια απαραίτητη περίοδο μετάβασης και ριζικής αλλαγής.

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το μπλε χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Το μπλε στον χώρο σας

Το μπλε είναι ένα χρώμα που προκαλεί, όπως κάθε χρώμα, θετικά και αρνητικά συναισθήματα και συμπεριφορές. Για τον λόγο αυτόν, τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό χώρο καλό είναι να χρησιμοποιηθεί με μέτρο και για καλύτερα αποτελέσματα σε διάφορες αποχρώσεις του.

Σπίτι

Στη Βόρεια μεριά του σπιτιού σας ή του δωματίου σας, την κατεύθυνση δηλαδή της καριέρας, της προσωπικής αναγνώρισης και της επαγγελματικής επιτυχίας, μπορείτε να τοποθετείστε μπλε διακοσμητικά. Μικρά ενυδρεία, κεριά σε μπολ με νερό, σύμβολα σχετικά με τη ροή του νερού και επιλεκτικά κάποιους κρυστάλλους. Αν επιθυμείτε να βάψετε κάποιον τοίχο ή να τον διακοσμήσετε με έντονα κάδρα είναι προτιμότερο να συνδυάσετε αποχρώσεις του μπλε ή να επιλέξετε μία από τις απαλές αποχρώσεις του.

Επιχείρηση

Στην επιχείρηση σας είναι σημαντικό να ενεργοποιήσετε την Βόρεια κατεύθυνση μιας και ταυτίζεται με την καριέρα και την επαγγελματική ευημερία. Θα διαπιστώσετε ότι το μπλε χρώμα το χρησιμοποιούν αρκετές αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, ασφαλιστικές και χρηματοπιστωτικές εταιρείες, οι επιχειρήσεις που προωθούν προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με την τεχνολογία, τον κλιματισμό, την καθαριότητα, το νερό και τον ιατρικό εξοπλισμό.

Καθώς το μπλε χρώμα ταυτίζεται με την επικοινωνία(προφορική) και δηλώνει αξιοπιστία, ειλικρίνεια και ευθύνη, είναι το ιδανικό χρώμα να χρησιμοποιηθεί για να συμβάλλει στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των πελατών. Μπορεί να δημιουργήσει ένα αρμονικό περιβάλλον αλλά ταυτόχρονα η υπερβολική του χρήση μπορεί να αποπνέει συντηρητισμό, προβλεψιμότητα και πλήξη. Αν ασχολείστε με τα νομικά, τα λογιστικά ή την πολιτική και το μπλε χρώμα είναι το αγαπημένο σας τότε το σκούρο μπλε είναι μια καλή επιλογή μιας και εμπνέει σοβαρότητα, ωριμότητα και ακεραιότητα.

Αν η επιχείρηση σας έχει σχέση με τα ταξίδια, την υγεία και την ευεξία τότε το γαλάζιο είναι η ιδανική επιλογή. Γενικά στα τρόφιμα δεν προτιμάται η επιλογή του μπλε. Αν όμως ειδικεύεστε στα γλυκά και το μπλε είναι το αγαπημένο σας χρώμα και το έχετε επιλέξει για τις συσκευασίες τότε μπορείτε να το συνδυάσετε με το ροζ μιας και ο συνδυασμός των δύο αυτών χρωμάτων συνδέεται με τη γλυκύτητα. Μπλε σε συνδυασμό με γκρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε είδη τεχνολογίας. Αν τα προϊόντα σας απευθύνονται σε αγοραστικό κοινό νεαρό σε ηλικία τότε η κατάλληλη επιλογή είναι το έντονο μπλε ηλεκτρίκ.

Αποχρώσεις του μπλε

Οι αποχρώσεις του μπλε που μπορείτε να επιλέξετε είναι το σιελ, το μπλε του ουρανού, το κυανό μπλε και το σκούρο μπλε. Το σιελ(ανοιχτό μπλε) θεωρείται χρώμα της δημιουργικότητας και της ελευθερίας.

– Το μπλε του ουρανού εμπνέει ανιδιοτελής αγάπη και πίστη. Χρησιμοποιείται και ως θεραπευτικό χρώμα καθώς μπορεί να θεραπεύσει τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα.

– Το κυανό μπλε είναι το χρώμα της ικανοποίησης και της αποφασιστικότητας. Χρησιμοποιείται για να δηλώσει τη φιλοδοξία και την επιτυχία μεγάλων στόχων.

– Το σκούρο μπλε αν και είναι το χρώμα της ευθύνης είναι και το χρώμα του συντηρητισμού. Δηλώνει εξουσία, ακεραιότητα και γνώση.

Διαλογισμός & Ενεργοποίηση

-Για ενεργοποίηση και εξισορρόπηση του 5ου τσάκρα. Η τοποθέτηση στο 5° τσάκρα είτε ως κόσμημα είτε ως πέτρα σε συνεδρία θεραπείας μπορεί να ξεμπλοκάρει και να φέρει ισορροπία στο συγκεκριμένο τσάκρα. Κατάλληλοι οι μπλε κρύσταλλοι για ενισχύσουν την επικοινωνία και την λεκτική έκφραση των συναισθημάτων. Εξαιρετική επιλογή για όσους ασχολούνται με δημόσιες ομιλίες.

-Για επίκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, ειδικά για αποκοπές από πρόσωπα και εθισμούς, για προστασία και για επικοινωνία με τον ανώτερο μας εαυτό.

-Οι μπλε κρύσταλλοι είναι χρήσιμοι και ιδανικοί για όλους τους διαλογισμούς, καθώς βοηθούν στην ανώτερη επικοινωνία και σύνδεση. Ειδικότερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαλογισμούς και οραματισμούς σχετικούς με την ενίσχυση της διόρασης, της έμπνευσης, της γαλήνης, της ελπίδας και της εμπιστοσύνης. Επίσης μπορεί να βοηθήσουν στην ερμηνεία ονείρων και ανώτερων μηνυμάτων, στην πορεία του πνευματικού μονοπατιού που έχει ο καθένας επιλέξει καθώς και στην αναζήτηση του αληθινού εαυτού του.

Μπορείτε να χρησιμοποιείστε όποιον μπλε κρύσταλλο επιθυμείτε και αγαπάτε για διαλογισμό, εναλλακτική θεραπεία και οραματισμό, γνωρίζοντας όμως ότι οι κρύσταλλοι του ίδιου χρώματος μπορεί να φέρουν γενικά ίδιες ιδιότητες, ο κάθε όμως κρύσταλλος περικλείει τις δικές τους μοναδικές ενέργειες και ιδιότητες.

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το μπλε χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Tips

-Καθώς το μπλε χαλαρώνει και μειώνει τους παλμούς, την ένταση και τους φόβους, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην κρεβατοκάμαρα σας, πχ. στα μαξιλάρια σας.

-Το μπλε είναι από τα χρώματα που μειώνουν την όρεξη και για αυτό προτείνεται στα σκεύη διατροφής κατά την περίοδο της δίαιτας.

-Ένας μπλε κρύσταλλος στον λαιμό μπορεί να ενεργοποιήσει το πέμπτο τσάκρα και να βοηθήσει σημαντικά στην λεκτική έκφραση των συναισθημάτων και στην προφορική επικοινωνία.

-Σε μία δημόσια ομιλία ένας μπλε φάκελος με τα χαρτιά σας και μία μπλε γραβάτα ή μπλε μαντήλι ή μπλε κρύσταλλο στον λαιμό σας μπορεί να σας δώσουν θετικό αποτέλεσμα.

Συνδέονται-Σχετίζονται

Κρύσταλλοι: Άκουαμαρίνα, Αζουρίτης, Αχάτης μπλε, Ζαφείρι, Κυανίτης, Λάπις Λαζούλι, Μάτι Τίγρης μπλε, Οπαλίτης, Σοδαλίτης, Τοπάζι μπλε, Τιρκουάζ, Χαλαζίας μπλε, Χαουλίτης μπλε, Χρυσόλιθος μπλε.

Ζώδιο: Σκορπιός, Τοξότης, Υδροχόος, Ιχθύες.

Τσάκρα: 5°

Αρχάγγελος: Μιχαήλ

Μήνας: Μάρτιος

Στοιχείο: Νερό

Κατεύθυνση Feng Shui: Βόρεια

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το μπλε χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Τα χρώματα φέρουν κάποιες ιδιότητες, ερμηνείες και ψυχολογικές επιδράσεις, και για τον λόγο αυτόν χρησιμοποιούνται αναλόγως από τους πολιτισμούς και τις οικονομικές αγορές.

Το κάθε άτομο μπορεί να ταυτιστεί με όλα, με κάποια ή ακόμη και με τίποτα καθώς ο καθένας είναι μοναδικός και με ελεύθερη βούληση.

Κατηγορίες