portfolio

Αμέθυστος / Amethyst

A

Αμέθυστος – Amethyst

Ιδιότητες & Ενέργειες

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που συνδέονται με τον κρύσταλλο Αμέθυστο (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Κρύσταλλος ισχυρός και προστατευτικός, γνωστός και ως «η πέτρα της ηρεμίας». Ο Αμέθυστος συμβολίζει την ευσέβεια, τη ταπεινότητα, την ειλικρίνεια και την πνευματική φρόνηση. Η ισχυρή θεραπευτική του δύναμη μπορεί να μετατρέψει τις χαμηλότερες δονήσεις σε υψηλές συχνότητες, να μετασχηματίσει την αρνητική ενέργεια σε ενέργεια αγάπης.

Ο Αμέθυστος ενθαρρύνει την εσωτερική δύναμη, αναπτύσσει τη διαίσθηση, ενισχύει την πνευματική συνειδητοποίηση. Παρέχει μια ήρεμη ενέργεια για διαλογισμό, επιτρέποντας την ευκολότερη πρόσβαση στο θείο και την επικοινωνία με τους αγγέλους. Ο Αμέθυστος επίσης ευθυγραμμίζει και ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των ενεργειακών οργανισμών, για αυτό και τον χρησιμοποιούν πολλοί θεραπευτές.

Συναισθηματικά, φέρνει σταθερότητα και εσωτερική δύναμη, υπερνικώντας τους φόβους, τους πόθους και τα ένοχα συναισθήματα. Μπορεί να θεραπεύσει τις προσωπικές απώλειες και την θλίψη. Απελευθερώνει το στρες και προάγει την ηρεμία, την ισορροπία, την υπομονή, την ευτυχία και την ικανοποίηση.

Το όνομα του προέρχεται από την ελληνική λέξη αμέθυστος, δηλαδή «χωρίς μέθη». Από τους αρχαίους πολιτισμούς ο Αμέθυστος χρησιμοποιήθηκε για να βοηθήσει στην απαλλαγή από τους εθισμούς (οινόπνευμα, ναρκωτικά, κάπνισμα, κλπ).

Χρήση

Είναι ευεργετικός κατά την εξέταση νομικών και οικονομικών υποθέσεων και μπορεί να τις οδηγήσει σε ευημερία και αφθονία. Επίσης προστατεύει τους ταξιδιώτες. Τοποθετώντας έναν Αμέθυστο στο παράθυρο του σπιτιού σας που το βλέπει ο ήλιος πολλές ώρες, καθαρίζετε τον χώρο σας από τις αρνητικές ενέργειες και δημιουργείτε ένα περιβάλλον ήρεμο. Πρέπει να γνωρίζετε ότι με την πάροδο του χρόνου ο Αμέθυστος θα εξασθενίσει στο άμεσο φως του ήλιου. Ήταν και είναι από τους κρυστάλλους που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κρυσταλλικού νερού και ελιξιρίου.

Υγεία

Σωματικά ο Αμέθυστος χρησιμοποιείται στην ολιστική ιατρική κατά της αρθρίτιδας, της χρόνιας κούρασης, του άσθματος και της εμμηνόπαυσης. Τον τοποθετούν οι εναλλακτικοί θεραπευτές για ανακούφιση πόνων, για κυκλοφορικά και ενδοκρινικά προβλήματα καθώς και σε καταστάσεις ανεπάρκειας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Βάλτε έναν Αμέθυστο κάτω από το μαξιλάρι σας για να σας βοηθήσει σε καταστάσεις αϋπνίας καθώς και για να σας χαρίσει ευχάριστα όνειρα. Σε περιπτώσεις πονοκεφάλου ακουμπήστε την πέτρα στο μέτωπό σας κάνοντας ένα απαλό μασάζ.

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που συνδέονται με τον κρύσταλλο Αμέθυστο (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Συνεργάζεται – Σχετίζεται

Κρύσταλλοι: Φεγγαρόπετρα, Νεφρίτης & Ροζ Χαλαζίας.
Χρώμα κεριού: Σκούρο μπλε ή μοβ.
Τσάκρα: 6° (Μέτωπο).
Στοιχείο: Αέρας.
Αρχάγγελος: Ζακχιήλ.
Λουλούδια & Φυτά: Λεβάντα, βιολέτα.
Βότανα, Έλαια & Θυμίαμα: Χαμομήλι, λεβάντα, πατσουλί.
Πλανήτης: Δίας.
Ζώδιο: Υδροχόος & Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Αιγόκερως, Ιχθείς.

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που συνδέονται με τον κρύσταλλο Αμέθυστο (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Αμέθυστος/Amethyst Ποικιλία του Χαλαζία. Τύπος: SiO2 / Σύστημα: Εξαγώνιος / Κατηγορία: Πυριτικά -Λάμψη: Υαλώδης -Χρώμα: Μωβ καθαρό ή με λευκές αποχρώσεις -Σκληρότητα: 7 -Ειδικό Βάρος: 2.6 έως 2.7 *Οι πληροφορίες είναι από το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Date:
01/02/2020

Κατηγορίες