Πράσινο Χρώμα

Πράσινο Χρώμα

Πράσινο, το χρώμα της αρμονίας, της θεραπείας, της αναγέννησης και του χρήματος.
Πράσινο χρώμα

Πράσινο, το χρώμα της αρμονίας, της θεραπείας, της αναγέννησης και του χρήματος.

Το πράσινο χρώμα συμβολίζει την άνοιξη, την ανάπτυξη και την ανανέωση και συνδέεται με την αρμονία, την ισορροπία και την ευεξία. Χρώμα θετικό που συνδυάζει την ηρεμία, την εμπιστοσύνη και τη διορατικότητα του μπλε με την αισιοδοξία, τον ενθουσιασμό και την αντίληψη του κίτρινου. Το πράσινο μπορεί να συνδεθεί με την αυτοαγάπη και την αυτοΐαση. Ως κύριο χρώμα του τέταρτου τσάκρα(της καρδιάς) συνδέεται με τα συναισθήματα και τη θεραπεία και λειτουργεί ως ψυχικός, πνευματικός και σωματικός εξισορροπιστής. Αποπνέει αγάπη, γενναιοδωρία και σταθερότητα. Το πράσινο συνδέεται με την αφθονία, την ευημερία και τον πλούτο. Σχετίζεται με τον επιχειρηματικό κλάδο, το χρηματιστήριο και τα περιουσιακά στοιχεία. Το πράσινο χρώμα παρακινεί να παρατηρήσουμε μία κατάσταση από όλες τις πλευρές της με σαφήνεια και να λάβουμε, τις περισσότερες φορές, αποφάσεις με βάση την ηθική και το αίσθημα δικαίου (μάλλον δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο που το πράσινο συνδέεται με το ζώδιο του Ζυγού).

-Η θετική του επίδραση συνδέεται με την αγάπη στη φύση, στην οικογένεια, στους φίλους, στα κατοικίδια. Ενθαρρύνει την ανάπτυξη, την αξιοπιστία, τη γενναιοδωρία και την αυτοπεποίθηση. Ενισχύει την επιμονή, την αντοχή και την ελπίδα για να ξεπεραστούν δύσκολες καταστάσεις.

-Η αρνητική του επίδραση από υπερβολική έκθεση στο πράσινο χρώμα συνδέεται με την κτητικότητα, τον εγωισμό, την απληστία, τον υλισμό, τη ζήλια, την ασάφεια και την υπερβολική προφύλαξη. Το πράσινο χρώμα μπορεί να προβάλει την ανάγκη της ιδιοκτησίας πραγμάτων αλλά και ανθρώπων, να ενθαρρύνει την απληστία και την εμμονή για απόκτηση μόνο ύλης καθώς και να προβάλλει την απειρία και τον φθόνο.

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το πράσινο χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Χαρακτηριστικά ατόμου με αγαπημένο χρώμα το πράσινο: Πρακτικό, σταθερό, ισορροπημένο, γενναιόδωρο, συμπονετικό, ευγενικό, κοινωνικό, αφελή, αυτοκαταστροφικό, παθητικό.

Τα άτομα που αγαπούν ιδιαίτερα το πράσινο επιζητούν την ασφάλεια, την εκτίμηση και την αποδοχή. Έχουν την ανάγκη να ανήκουν, να αγαπούν και να αγαπιούνται. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται η προσφορά τους και να προκαλούν θαυμασμό. Η ειρήνη και η δικαιοσύνη είναι αξίες που για τα συγκεκριμένα άτομα κατακτώνται μόνο με την αγάπη και τον σεβασμό. Λατρεύουν τα χρήματα και το φαγητό. Η οικονομική ευημερία είναι σημαντική και απαραίτητα στη ζωή τους, επιλέγουν υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής ποιότητας και τους αρέσει να αγοράζουν ακριβά αγαθά, χωρίς όμως να παύουν να είναι γενναιόδωροι.

Είναι πιστοί φίλοι και συνεργάτες, εξαιρετικοί ακροατές και σύμβουλοι. Με ανεπτυγμένη της ενσυναίσθηση, έχουν την ικανότητα να φροντίζουν τους άλλους και να μπαίνουν στη θέση τους για να τους βοηθήσουν και να επιλύσουν κάθε τους πρόβλημα. Η ανάγκη τους για κοινωνική προσφορά τους καθιστά εύκολα θύματα εκμετάλλευσης. Έχουν την τάση να γίνονται αυτοκαταστροφικοί και αρκετές φορές η ενασχόληση τους και η έννοια τους για τους άλλους έχει ως αποτέλεσμα να παραμελούν τις δικές τους ανάγκες και όνειρα.

Προτιμούν να είναι παρατηρητές παρά να αναλάβουν δράση που μπορεί να κρύβει κινδύνους. Δύσκολα παθιάζονται καθώς έχουν έντονη την ανάγκη να νιώθουν ασφαλή και ισορροπημένα. Τους αρέσει περισσότερο στο να ανακαλύπτουν και να αναπτύσσουν νέες πρωτότυπες ιδέες, να οργανώνουν πλάνα και σχέδια και μετά να μεταβιβάζουν την υλοποίηση τους στους άλλους. Τα άτομα που αγαπούν το πράσινο χρώμα επαγγελματικά γνωρίζουν τι θέλουν και προτιμούν να έχουν τη δική τους επιχείρηση.

Όταν βρίσκονται σε ανισορροπία μπορεί να εκδηλώσουν ζήλια, φθόνο η ψυχολογική αστάθεια μπορεί να τους παρακινήσει σε υπερβολές σε σχέση με την κατανάλωση αγαθών και φαγητού.

Ιδιότητες ατόμου που το πράσινο χρώμα δεν του αρέσει

Μιας και το πράσινο θεωρείται ένα χρώμα που είναι ευρέως αποδεκτό ακόμη και αν δεν είναι από τα αγαπημένα, τα άτομα που το αποστρέφονται ίσως να ζουν μία περίοδο κατάθλιψης και έντονου στρες.

Τα άτομα που το πράσινο είναι από τα χρώματα που αποφεύγουν μπορεί να είναι μοναχικά και να αποφεύγουν τις κοινωνικές συναναστροφές. Έχουν άρνηση στα υλικά αγαθά συνήθως από κάποια αρνητική τους καταγραφή ή εμπειρία σε σχέση με την ενέργεια του χρήματος. Αν και γνωρίζουν την χρησιμότητα του χρήματος εκδηλώνουν αποστροφή και δύσκολα στοχεύουν σε επαγγελματική ευημερία. Συνήθως τα χαρακτηρίζει και η τσιγκουνιά σε όλα τα επίπεδα. Έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και νιώθουν ανασφαλή και ανάξια. Δυσκολεύονται να αφεθούν στη ροή της αγάπης και δεν θεωρούν τον εαυτό τους ικανά να αγαπηθούν. Η απογοήτευση και η πικρία που νιώθουν μπορεί να τους οδηγήσει να εκδηλώσουν φιλασθένεια και στο να προβάλουν αντίσταση όταν χρειάζεται να βοηθήσουν στη θεραπεία τους. Αποφεύγουν τη φύση και κάθε ασχολία μαζί της.

Το πράσινο στον χώρο σας

Το πράσινο είναι ένα χρώμα που προκαλεί, όπως κάθε χρώμα, θετικά και αρνητικά συναισθήματα και συμπεριφορές. Για τον λόγο αυτόν, τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό χώρο καλό είναι να χρησιμοποιηθεί με μέτρο και για καλύτερα αποτελέσματα σε διάφορες αποχρώσεις του.

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το πράσινο χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Στην Ανατολική μεριά του σπιτιού σας ή του δωματίου σας, την κατεύθυνση δηλαδή της υγείας και των οικογενειακών σχέσεων, μπορείτε να τοποθετήστε πράσινα διακοσμητικά και κρυστάλλους σε συνδυασμό με φυτά, λουλούδια, ξύλινα διακοσμητικά και στοιχεία που συμβολίζουν το νερό. Στην Νοτιοανατολική μεριά του σπιτιού σας ή του δωματίου σας, την κατεύθυνση δηλαδή του πλούτου και της ευημερίας, μπορείτε να τοποθετείστε πράσινους κρυστάλλους και διακοσμητικά, φυτά και λουλούδια. Χρώματα που μπορείτε να συνδυάσετε είναι το κόκκινο, το πορτοκαλί και το γαλάζιο. Αν επιθυμείτε να βάψετε κάποιον τοίχο ή να τον διακοσμήσετε με έντονα κάδρα είναι προτιμότερο να συνδυάσετε αποχρώσεις του πράσινου ή να επιλέξετε μία από τις απαλές αποχρώσεις του.

Οι αποχρώσεις του πράσινου που χρησιμοποιούνται περισσότερο και που μπορείτε να επιλέξετε είναι το παστέλ πράσινο, το σμαραγδένιο, το πράσινο του νεφρίτη, το σκούρο πράσινο, το πράσινο του γρασιδιού και το πράσινο της ελιάς. Το παστέλ(ανοιχτό) πράσινο είναι το χρώμα της ανάπτυξης και συνδέεται με την νεανικότητα, την αφέλεια, την ανωριμότητα και την απειρία. Θεωρείται από τα χρώματα που αρέσει στους νέους και δημιουργεί μια παιχνιδιάρικη διάθεση. Ενθαρρύνει τον αυθορμητισμό και παρακινεί σε νέα ξεκινήματα.

Το σμαραγδένιο πράσινο δηλώνει την αφθονία σε όλα τα επίπεδα και τον πλούτο. Χρώμα που εμπνέει και αναζωογονεί. Το πράσινο του νεφρίτη είναι το χρώμα της διαφώτισης, της εμπιστοσύνης και της διπλωματίας. Συνδέεται με τη γενναιοδωρία και τη σοφία. Το σκούρο πράσινο συνηθίζεται να χρησιμοποιείται λιγότερο καθώς δηλώνει υπέρμετρη φιλοδοξία, εγωισμό και απληστία. Το πράσινο της ελιάς είναι το χρώμα της αντίφασης. Ενώ συνδέεται με την ειρήνη και την φροντίδα μπορεί να υπονοεί και προδοσία. Το πράσινο του γρασιδιού συμβολίζει την αφθονία και το χρήμα. Εμπνέει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. Τέλος το πράσινο στους τόνους του μπλε ηρεμεί και επουλώνει συναισθηματικά, προσφέροντας προστασία και ασφάλεια.

Στην επιχείρηση σας είναι σημαντικό να ενεργοποιήσετε τη Νοτιοανατολική κατεύθυνση μιας και ταυτίζεται με την επαγγελματική ευημερία και τον πλούτο. Καθώς το πράσινο συνδέεται με την υγεία και την επούλωση, τη φύση και το περιβάλλον, θα το συναντήσετε σε αρκετές επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη ζωτικότητα και την ανάπτυξη.

Εάν η επιχείρηση σας δραστηριοποιείται στον χώρο των βιολογικών και οικολογικών προϊόντων το πράσινο είναι μια εξαιρετική επιλογή. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην προώθηση φρέσκων προϊόντων και νέων υλικών.

Εάν οργανώνετε ομάδες, συλλόγους ή είστε σύμβουλος το πράσινο μπορεί να είναι ένα από τα χρώματα σας στον χώρο σας καθώς ενθαρρύνει την ένταξη των ανθρώπων σε κοινωνικές ομάδες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον φροντίδας, κατανόησης και ελπίδας.

Σε κέντρα που ασχολούνται με τη σωματική ή και την ψυχική θεραπεία, αποκατάσταση και αναζωογόνηση, η επιλογή των παστέλ αποχρώσεων του πράσινου είναι ιδανική.

Το πράσινο ως το χρώμα του χρήματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις ασφάλειες, τις επενδύσεις και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το πράσινο χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Διαλογισμός & Ενεργοποίηση

-Για ενεργοποίηση και εξισορρόπηση του 4ου τσάκρα. Η τοποθέτηση στο 4° τσάκρα είτε ως κόσμημα είτε ως πέτρα σε συνεδρία θεραπείας μπορεί να ξεμπλοκάρει και να φέρει ισορροπία στο συγκεκριμένο τσάκρα. Οι πράσινοι κρύσταλλοι θεωρούνται κατάλληλοι στο να βοηθήσουν σε θεραπείες και επούλωση, να “ανοίξουν” το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς και να προσελκύσουν την αγάπη και την αφθονία σε όλους τους τομείς.

-Για επίκληση στον Αρχάγγελο Ραφαήλ, ειδικά για θεραπεία σώματος, πνεύματος και ψυχής καθώς και για έμπνευση νέων ιδεών, θεραπειών και γνώσεων.

-Οι πράσινοι κρύσταλλοι είναι ιδανική επιλογή για ενίσχυση και έλξη της αγάπης και της προστασίας, της καλοτυχίας και της αισιοδοξίας, της ενόρασης και της δημιουργικότητας, της αφθονίας και του πλούτου, της θεραπείας και της αναγέννησης.

Μπορείτε να χρησιμοποιείστε όποιον πράσινο κρύσταλλο επιθυμείτε και αγαπάτε για διαλογισμό, εναλλακτική θεραπεία και οραματισμό, γνωρίζοντας όμως ότι οι κρύσταλλοι του ίδιου χρώματος μπορεί να φέρουν γενικά ίδιες ιδιότητες, ο κάθε όμως κρύσταλλος περικλείει τις δικές τους μοναδικές ενέργειες και ιδιότητες.

Tips

Στον εργασιακό χώρο, στο γραφείο ή στο σχεδιαστήριο ή στον πάγκο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία πράσινη βάση, εξάγωνη για να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία.

Συνδέονται-Σχετίζονται

Κρύσταλλοι: Αβεντουρίνη πράσινη, Αιματόλιθος, Άκουαμαρίνα, Αμαζονίτης, Αχάτης δενρίτης, Αχάτης indian, Αχάτης moss, Αχάτης πράσινος, Ίασπις ocean, Ίασπις πράσινος, Μαλαχίτης, Νεφρίτης, Ουνακίτης, Περίδοτο, Σμαράγδι, Τουρμαλίνη πράσινη, Φθορίτης πράσινος, Χαλαζίας πράσινος και Χρυσόπρασος.

Ζώδιο: Ταύρος, Λέων, Παρθένος, Ζυγός, Ιχθύες.

Τσάκρα: 4°

Αρχάγγελος: Ραφαήλ

Μήνας: Μάιος & Απρίλιος

Κατεύθυνση Feng Shui: Ανατολικά & Νοτιοανατολικά

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το πράσινο χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Τα χρώματα φέρουν κάποιες ιδιότητες, ερμηνείες και ψυχολογικές επιδράσεις, και για τον λόγο αυτόν χρησιμοποιούνται αναλόγως από τους πολιτισμούς και τις οικονομικές αγορές.

Το κάθε άτομο μπορεί να ταυτιστεί με όλα, με κάποια ή ακόμη και με τίποτα καθώς ο καθένας είναι μοναδικός και με ελεύθερη βούληση.

Κατηγορίες