Ροζ Χρώμα

Ροζ Χρώμα

ermhneia roz
Ροζ, το χρώμα του ρομαντισμού

Ροζ, το χρώμα της αγάπης, της τρυφερότητας, της ευγένειας.

Το ροζ χρώμα συνδέεται με την άνευ όρων αγάπη, τον ρομαντισμό, την φροντίδα, τη συμπόνια και την στοργή. Θερμό και θηλυκό, σχετίζεται με την ενσυναίσθηση, την τρυφερότητα και τη διαίσθηση. Είναι ο συνδυασμός του πάθους, της δύναμης και της δράσης του κόκκινου με την καθαρότητα, τη διορατικότητα και την πληρότητα του λευκού.

Το ροζ συμβολίζει την καλή υγεία και χρησιμοποιείται γιατί πιστεύεται ότι χαλαρώνει, ότι ηρεμεί και ότι μειώνει τον θυμό και την επιθετικότητα. Επίσης πιστεύεται ότι είναι βοηθητικό-επουλωτικό σε περιόδους θλίψης και δυσαρέσκειας από παραμέληση, εγκατάλειψη και βία. Ενθαρρύνει την ανταλλαγή της αγάπης, της κατανόησης και του σεβασμού.

Το ροζ εμπνέει τους ανθρώπους να φροντίσουν και να περιποιηθούν με αγάπη τον εαυτό τους. Η αθωότητα και η γλυκύτητα ενός μικρού παιδιού απεικονίζεται με το ροζ. Είναι το χρώμα που συνδέεται με την μητρική φιγούρα, την φροντίδα και τις παιδικές αναμνήσεις.

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το ροζ χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Η θετική του επίδραση συνδέεται με την ρομαντική αγάπη, την συμπόνια, την κατανόηση, την ζεστασιά, τη χαλάρωση, την ελπίδα, την γλυκύτητα, την αθωότητα, την απειρία, τη θηλυκότητα και τη διαισθητικότητα.

Η αρνητική του επίδραση από υπερβολική έκθεση στο ροζ χρώμα συνδέεται με την έλλειψη βούλησης, αυτοπεποίθησης και ωριμότητας. Προβάλει στοιχεία συναισθηματικής υπερβολής, αδυναμίας, ανευθυνότητας και αφέλειας.

Ιδιότητες ατόμου με αγαπημένο χρώμα το ροζ

Ευγενικό, ευαίσθητο, γενναιόδωρο, προσιτό, ρομαντικό, κομψό, επιφυλακτικό, αφελή, ευάλωτο.

Τα άτομα που αγαπούν το ροζ έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη θηλυκή τους πλευρά. Οι γυναίκες έχουν έντονα το μητρικό ένστικτο και οι άντρες έχουν την ανάγκη να προστατεύσουν και να φροντίσουν.

Άτομα εκλεπτυσμένα, κομψά, ήρεμα, αισιόδοξα που βλέπουν την καλή πλευρά στους άλλους. Διακατέχονται από μια γλυκιά αφέλεια και έχουν νεανική εμφάνιση διατηρώντας την παιδικότητα και την αθωότητα τους.

Η ανάγκη τους να φροντίσουν τους άλλους έχει ως αποτέλεσμα να παραμελούν τον εαυτό τους. Επιθυμούν την αποδοχή και τον θαυμασμό των άλλων.

Ιδιότητες ατόμου που το ροζ χρώμα δεν του αρέσει

Το ροζ θεωρείται από τα φιλικά χρώματα και είναι αποδεκτό από τους περισσότερους. Κάποιοι όμως αποφεύγουν να το χρησιμοποιήσουν. Τα άτομα που δεν τους αρέσει πιθανώς να έχουν παιδικά τραύματα από τους γονείς τους και θέματα που δεν έχουν ακόμη επιλύσει. Μπορεί να έχουν νιώθουν απογοήτευση από απώλεια ή ερωτική απόρριψη-εγκατάλειψη. Τους λείπει ο ενθουσιασμός για τη ζωή, εστιάζουν στα αρνητικά και φοβούνται να συμπεριφερθούν με συμπόνοια και στοργή στους άλλους.

Το ροζ στον χώρο σας

Το ροζ είναι ένα χρώμα που προκαλεί, όπως κάθε χρώμα, θετικά και αρνητικά συναισθήματα και συμπεριφορές. Για τον λόγο αυτόν, τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό χώρο καλό είναι να χρησιμοποιηθεί με μέτρο και για καλύτερα αποτελέσματα σε διάφορες αποχρώσεις του.

Σπίτι

Στη Νοτιοδυτική πλευρά μεριά του σπιτιού σας ή του δωματίου σας, την κατεύθυνση δηλαδή του γάμου, της ευτυχίας και της ομορφιάς, μπορείτε να τοποθετήστε ροζ αντικείμενα. Οι ροζ κρύσταλλοι είναι ιδανικοί για αυτή την κατεύθυνση. Επίσης αντικείμενα που συμβολίζουν την αγάπη, τον γάμο και τη δέσμευση μπορούν να τοποθετηθούν διπλά, δηλαδή σε σετ. Σημαντικό σε αυτή την κατεύθυνση να τοποθετείται όμορφα αντικείμενα(βάση του δικού σας γούστου) και να τα διατηρείτε καθαρά. Αποφύγετε να τοποθετείστε αντικείμενα που είναι δώρα από άτομα που η ενέργεια τους δεν είναι συμβατή με τη δική σας.

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το ροζ χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Αν επιθυμείτε να βάψετε κάποιον τοίχο ή να τον διακοσμήσετε με έντονα κάδρα είναι προτιμότερο να συνδυάσετε αποχρώσεις του ροζ ή να επιλέξετε μία από τις απαλές αποχρώσεις του. Οι αποχρώσεις του ροζ που μπορείτε να επιλέξετε είναι το αχνό ροζ, το τριανταφυλλί ροζ, το ροζ του σολομού, το ροζ-μοβ και το φούξια. Το αχνό ροζ αποπνέει αισθησιασμό που απουσιάζει όμως το πάθος και η δράση. Το ροζ-τριανταφυλλί έχοντας τόνους κόκκινου ενθαρρύνει την αγάπη, την ευτυχία, τη θηλυκότητα και τη δέσμευση. Αναμιγμένο με τόνους του πορτοκαλί, το ροζ του σολομού συνδέεται με το φλερτ και τη διάθεση για επικοινωνία. Οι τόνοι της λεβάντας με το ροζ ενθαρρύνουν τη μοναδικότητα, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Τέλος η μίξη ροζ με μπλε δημιουργούν το φούξια, ένα χρώμα που συνδέεται με την ασφάλεια, την εμπιστοσύνη, την στοργή και την φροντίδα.

Επιχείρηση

Καθώς το ροζ συνδέεται με τον ρομαντισμό και τη θηλυκότητα χρησιμοποιείται ευρέως σε γυναικεία είδη περιποίησης και ομορφιάς.

Η γλυκύτητα, η συμπόνοια και η ελπίδα για το μέλλον που αποπνέει το καθιστούν από τις πρώτες επιλογές στο λογότυπο των φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Εάν εμπορεύεστε vintage αντικείμενα, το απαλό ροζ είναι μία καλή επιλογή. Αντίθετα οι έντονες αποχρώσεις του ροζ είναι ιδανικό για προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών που απευθύνονται σε εφήβους.

Οίκοι ομορφιάς και ινστιτούτα αισθητικής επιλέγουν το ροζ χρώμα. Αν η επιχείρηση σας δραστηριοποιείται στον κλάδο των καλλυντικών τότε σίγουρα το συγκεκριμένο χρώμα βρίσκεται στις πρώτες επιλογές σας.

Το ροζ και οι αποχρώσεις του είναι ιδανικά χρώματα να συνδυαστούν σε καταστήματα με γλυκά και ζαχαρωτά.

Διαλογισμός & Ενεργοποίηση

-Για ενεργοποίηση και εξισορρόπηση του 4ου τσάκρα. Η τοποθέτηση στο τέταρτο τσάκρα είτε ως κόσμημα είτε ως πέτρα σε συνεδρία θεραπείας μπορεί να ξεμπλοκάρει και να φέρει ισορροπία στο συγκεκριμένο τσάκρα.

-Οι ροζ ενεργοποιητές είναι κατάλληλοι για επίκληση στον Αρχάγγελο Καμουήλ. Επιλέγονται για ενθάρρυνση της αυτοαγάπης, για ενίσχυση της πίστης και για θεραπεία της καρδιάς από συναισθηματικό πόνο και απώλεια.

-Οι ροζ κρύσταλλοι είναι χρήσιμοι και ιδανικοί για διαλογισμούς αγάπης, επούλωσης και συγχώρεσης. Ειδικότερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαλογισμούς και οραματισμούς σχετικούς με το άνοιγμα της καρδιάς, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της απελευθέρωσης φόβων και ενοχών. Οι όμορφες δονήσεις των ροζ πετρών ενθαρρύνουν τον κάτοχο του να αποδεχθεί και να αγαπήσει το σώμα του.

Μπορείτε να χρησιμοποιείστε όποιον ροζ κρύσταλλο επιθυμείτε και αγαπάτε για διαλογισμό, εναλλακτική θεραπεία και οραματισμό, γνωρίζοντας όμως ότι οι κρύσταλλοι του ίδιου χρώματος μπορεί να φέρουν γενικά ίδιες ιδιότητες, ο κάθε όμως κρύσταλλος περικλείει τις δικές τους μοναδικές ενέργειες και ιδιότητες.

Κρύσταλλοι

Αχάτης ροζ, Ροδονίτης, Ροδοχρωσίτης, Φεγγαρόπετρα, Χαλαζίας ροζ.

Δείτε εδώ όλα τα ενεργειακά είδη που έχουν ως βάση το ροζ χρώμα (κάντε κλικ πάνω στη λέξη εδώ).

Τα χρώματα φέρουν κάποιες ιδιότητες, ερμηνείες και ψυχολογικές επιδράσεις, και για τον λόγο αυτόν χρησιμοποιούνται αναλόγως από τους πολιτισμούς και τις οικονομικές αγορές. Το κάθε άτομο μπορεί να ταυτιστεί με όλα, με κάποια ή ακόμη και με τίποτα καθώς ο καθένας είναι μοναδικός και με ελεύθερη βούληση.

Κατηγορίες